kotež header

Kotez.rs

Udruženje građana Kotež

Zasađeno 30 sadnica crvenolistog Javora

drveće kotež sadnja javora zelenilo

 

Jako smo zadovoljni činjenicom da je posle četvorogodišnjeg truda, molbi, apela, JKP Zelenilo konačno u našem naselju 20.11.2020.godine, zasadilo 30 stabala jasena. Jasenovi su posađeni u parkovima koje održava Zelenilo i učiniće da naše naselje izgleda kao mala zelena oaza. Jasen je elegantno i elastično drvo ali ipak izdržljivo, što negde simbolizuje i rad našeg udruženja.

U godinama iza nas kada sagledamo koliko je drveća uništeno, posečeno po Gradu Beogradu, jasno je svima da je ovo veliki napredak u borbi za očuvanje životne sredine. Čovek je kroz vekove živeo u uskoj simbiozi sa drvećem te je iskreno verovao da drveću duguje svoj opstanak. U mnogim mitologijama drvo – stablo simbolizuje središte sveta, predstavlja vezu između neba i zemlje jer mu koren ide duboko u zemlju a grane visoko prema nebu.

zelenilo radniciNaši najmlađi stanovnici su radoznalo posmatrali kako se sadi drvo pa se nadamo da će ih roditelji, bake i deke, naučiti da gaje ljubav prema drveću i uopšte prema zdravoj životnoj sredini. Naš cilj kao ekološkog udruženja je još jednom postignut ovim činom. Nećemo stati. Ima još toliko toga da se uradi. Zato nam trebaju svi naši sugrađani da zajedničkim trudom napravimo bolje uslove za život.

Mlada stabla treba negovati i sačuvati, to je zadatak svih nas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.