kotež header

Kotez.rs

Udruženje građana Kotež

Uspešno održana akcija „Posadi svoj hlad!“

U akciji „Posadi svoj hlad“, građani Koteža su se prijavljivali za sadnice jasena, a UG Kotež je preuzeo sadnice za naše sugrađane koji su to želeli, i tako zajedno stigli do broja od 50 sadnica.

U nedelju 20.12.2020. u 11h, po ranijem dogovoru, krenuli su da dolaze građanke i građani koji su se pridružili akciji sađenja i ozelenjavanja našeg naselja. Svako je mogao da izabere da posadi drvo gde želi i time ulepša okolinu oko svoje zgrade. Najviše sadnica je posađeno u školskom dvorištu i u parkiću kod Šilje, ostale su posađene u blizini zgrada i slobodnom prostoru između njih.

Odziv je uprkos hladnom vremenu bio odličan, a građani su doneli svoje ašove i lopate i bili spremni da zajedničkim snagama uspešno završimo još jednu akciju ozelenjavanja našeg Koteža.

Cvetovi belog jasena su beli i mirisni, a jasen raste dovoljno brzo da možemo u narednim godinama da uživamo u njegovom mirisu i hladu.
Ono što ostaje na nama je da sačuvamo jasen da poraste i da uz 30 novozasađenih stabala javora Gradskog zelenila, Kotež bude još zeleniji i lepši. Čuvajmo naše drveće!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.