kotež header

Kotez.rs

Udruženje građana Kotež

Prva oaza u našem naselju

Parkići naši nasušni. Mesta gde se sastajemo, mesta u kojima uživamo, ali i mesta koja u našem naselju odumiru, jer briga o njima nije prioritet nikome. Na žalost na ovoj mapi možete videti parkiće u našem naselju kao i igrališta koja nisu renovirana već punih pola veka, tačnije od njihovog nastajanja. Nekad su tu mali kotežani uživali u pesku, klackalicama, vrteškama, toboganima.
Kako bismo pokrenuli njihovo oživljavanje, došli smo na ideju da jedan parkić sredimo. Ideja je bila da od jednog bazena sa peskom,  napravimo malu cvetnu oazu.Najviše brige je bilo kako će opstati, da li će ga bahati uništiti i da li je taj posao uzaludan. Međutim, kako smo krenuli da ga sređujemo, počeli su da pristižu stanari i nude svoju pomoć.
Sadnja last minute kotež
Da je lepota zarazna, pokazalo se na delu. Ja bih ovu sadnicu zasadio ovde, ja bih ovo prekopala ovde i tako za manje od dva sata, oaza je bila zasađena raznim cvećem a plato ispred očišćen. Neverovatno ali istinito, svi smo hteli jedno, da nam bude lepo.
Prvi dan posle sređivanja, iščekivanje. Da li je neko počupao tuje, da li je improvizovana ogradica posečena, međutim iznenađenje. Sve je na svom mestu i još tamo stoji, a stanari okolnih zgrada zalivaju sadnice, tako da za samo tri nedelje već se vidi da napreduju. Oduševljenje i nada, da zajedno možemo više i bolje, da zajedno možemo lepše na svim poljima.
Svi želimo isto, da nam ispred zgrada bude čisto i uređeno, da decu smemo da pusimo da se igraju na svim površinama, da ne skrećemo pogled sa ružnih mesta.
Još jednom smo pokazali da je složna zajednica, jedina jedinica uspeha.
Vaš UG Kotež

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *