Kotez.rs

Udruženje građana Kotež

Problemi sa našom 43-jkom

Problemi sa neredovnošću linije br. 43 su ove godine postali sve očigledniji i zbog toga su se građani Koteža redovno žalili na ponašanje GSPa. Nebrojeno komentara na temu redovnosti linije, ponašanje vozača, starosti autobusa i klima uređaja, stizali su na FB grupu UG Kotež.

Popisali smo sve žalbe, organizovali peticiju gadjana i na kraju izglasali i izlazak na protest. Svu dokumentaciju smo uredno predstavili predsedniku opštine Palilula. On je po hitnom postupku zakazao sastanak u skupštini grada na kojem su prisustvovali direktori GSPa, Direkcije za javni saobraćaj, predsednik opštine Palilula i predsednik udruženja građana Kotež.

Gradske vlasti su tada odlučile da se linija br 43 skrati i da će tako omogućiti polaske autobusa po redu vožnje. Nedavno nakon sastanka problemi su se nastavili a time i nova pobuna gradjana Koteža.

Na novom i hitnom sastanku sa direktorom GSP dobili smo garancije da će se stanje odmah dovesti u normalu. Obećana je redovnost, pristojno ponašanje vozača autobusa, zamenu starih autobusa za nove (u skladu sa mogućnostima) kao i uvodjenje zapisničara reda vožnje. Takodje su delegirane osobe ispred UG Kotež i GSP koja će redovnom pismenom komunikacijom ukazivati na novonastale probleme.

Na ovaj način problemi sa našom 43kom su prestali, stanje se umnogome dovelo u normalu. Nova i mnogo redja kašnjenja su sada bila uzrokovana samo okolnostima na putu a ne nedostatkom autobusa.

Na žalost problemi su se nastavili. Renoviranje mnogih ulica ( do Trga Republike gde je i početna stanica) kao i velike gužve na Pančevačkom mostu su dovele do novih zastoja koji na žalost i dalje traju. U ovom momentu se ponovo menja i trasa linije 43.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *