kotež header

Kotez.rs

Udruženje građana Kotež

Pošteni nalazači otpad vratili vlasniku, i vlasnik se odužio

Danas 02.05.2020. godine smo zajedno sa ostalim članovima Unije Treći Beograd ( Eko Pančevački rit, Bela čaplja i Udruženje građana Kotež) posetili prodavnicu Rode na Zrenjaninskom putu.

Razlog naše posete je postupak ove trgovinske radnje, koja je posle Uskrsa, „odložila“ na naš nasip gomilu reklamnog materijala i na taj način se rešila djubreta.

Mi smo rešili da zajedničkim akcijama vratimo svima koji se na ovakav način rešavaju otpada. Od sada ćemo svakom ko postupi na ovakav način, vraćati njihov otpad, kao pošteni nalazači.

06.05.2020. godine kompanija Mercator S d.o.o. (Roda megamarket) pokazala da je voljna za saradnju sa građanima u cilju očuvanja životne sredine. Iz Rode su  nas je obavestili da je firma (podizvodjač) i kojoj je povereno odnošenje otpada, napravila propust u svom radu, te je na taj način otpad završio u prirodi.

Obzirom da smo mi očistili taj otpad, iz Rode su nam javili da su oni voljni da očiste neku drugu deponiju. Odlučili smo da to bude deponija na ulazu u naselje.

Danas je Roda angažovala dva kamiona i bager koji su rasčistili plac na Koteškom putu ( ulica Sutjeska 8) koji je već duži vremenski period nezvanična deponija i ruglo na samom ulasku u Kotež.

Počinioci koji na ovom mestu ponovo odlože otpad  biće najstrožije sankcionisani.

Hvala Merkatoru I ostalim udruženjima na saradnji

 

 

O borbi Unije Treći Beograd sa deponijama otpada nastalim u vreme vanrednog stanja pročitajte ovde.

Vaš UGK

One thought on “Pošteni nalazači otpad vratili vlasniku, i vlasnik se odužio

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *