Kotez.rs

Udruženje građana Kotež

Poplave

Dana 23.06.2019.godine Beograd je bio pogođen elementarnom nepogodom, obimnim padavinama kada je palo 100 litara kiše po metru kvadratnom. U ovim poplavama sva naselja Leve obale Dunava su pretrpela ogromne štete. Naselje Kotež je bilo pogođeno ovom elementarnom nepogodom u velikom obimu: bili su ugroženi životi i zdravlje ljudi i životna sredina,došlo je do izlivanja fekalnih voda,  prouzrokovana je velika šteta na objektima za stanovanje i privredu, putnoj infrastrukturi i sl.

Predsednik Opštine Palilula je dana 24.06.2019.godine doneo odluku kojom je proglasio vanrednu situaciju zbog poplava.

UG Kotež je svaki dan, počev od prvih naznaka da će doći do poplava bio svakodnevno na vezi telefonski i mailom sa nadležnim institucijama Grada Beograda. Svakodnevno su obaveštavani građani Koteža o situaciji u naselju, gde se nalaze cisterne da pijaćom vodom, kako angažovati cisterne za čišćenje kanalizacije, pumpe za ispunjavanje vode, gde će se vršiti dezinfekcija stambenih objekata i ulica, pomagali su i članovi UG Kotež i lično kako je ko mogao.

Takođe nakon prestanka padavina, UG Kotež je obaveštavao pravovremeno građane Koteža o načinu i neophodnoj dokumentaciji za podnošenje zahteva Opštini Palilula za naknadu štete koja je nastala od poplava.

Još jednom smo bili tu za naše komšije, prvi da pomognemo i damo tačne i pravovremene informacije.

One thought on “Poplave

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *