kotež header

Kotez.rs

Udruženje građana Kotež

JOШ ЈЕДНА АКЦИЈА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА КОТЕЖ, ДАЛА РЕЗУЛТАТ

Већ месецима у нашем насељу изводе се радови на гасификацији. Приватна фирма „ДМ Инвест“ д.о.о. ,  која је извођач радова је на основу планова водова које је добила од надлежних државних институција, вршила бушења ради постављања гасоводних инсталација.

Како ти планови нису веродостојни, тј. чињенично стање на терену је другачије од планова и већина водоводних цеви није уцртана у планове, то је извођач радова у више наврата бушио водоводне цеви. Становници Котежа су због тога, остајали без воде по пар дана у врелим летњим данима на +35 степени. Улице по насељу су затрпане блатом, водом која цури…

Руковођени тиме да у 21.веку у једној цивилизованој држави овакве ствари не смеју да се дешавају, тј.нико нема право да Вам ускрати елементарне људске потребе – вода ,храна…то су се грађани Котежа, предвођени „Удружењем грађана Котеж“, спонтано окупили и мирним, достојанственим протестом под паролом, „НЕ ДАМО НАШЕ ЦЕВИ“ – „НЕ ЛОМИТЕ НАМ ЦЕВИ“, успели да издејствују обуставу радова у нашем  насељу.

Још једном се показало да када затаје државне институције, када локална самоуправа нема слуха за обичног човека, грађани уједињени у заједничким интересима око очувања своје средине и  елементарних животних потреба, могу победити и могу учинити и незамисливо.

Занимљиво је то што је УГ Котеж имао говорника на скупу испред Владе Србије када смо се борили заједно са ‘Одбранимо реке Старе планине’ против цеви и МХЕ  док смо се данас борили за водоводне цеви у свом насељу. Свакако је борба за воду успела у оба случаја.

Сви заједно до нових победа

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *